Трамвајот наречен копнеж

Трамвајот наречен копнеж – Тенеси Вилијамс

‘Трамвајот наречен копнеж’ , приказна за едно пристигнување, за повторна средба, сестринска љубов која трае и никогаш не сака да изневери намерно, груби мажи и простачко однесување, желба за пакост и одмазда, копнеж за спас и нова љубов.

Тенка е линијата меѓу разумот и лудилото. Но кој знае да каже каде завршува чувствителноста  и кога грубоста ќе премине во насилство? Човечноста некогаш е најдалечната особина на човекот. А и тој, човекот сам себе најдалечен.

Режија: Филип Петковски

Асистент режисер: Драгана Стојчевска

Играат: Васко Костовски

Ирена Илиевска

Ивана Атанасова

Марко Богдановски

Сема Муртеза

Столе Мицов

Јеткин Сезаир

Виктор Арсов

Талија Настова

Владанка Димковска

Кирил Андоновски

Бенд:

Билјана Стојкоска- вокал

Блажен Настевски- пијано

Драган Теодосиев- перкусии

Филип Петревски- саксофон

Костимографија: Антонија Гугинска Јорданоска

Превод и адаптација: Филип Петковски и Варја Кутлешовска

Продуцент: Марија Зафирова

poster 2-06