The Marketing Chick


Ива Дујак е родена 1985 година во Скопје. Магистрира на Економскиот Факултет на отсек Маркетинг во 2011та година, а во моментов работи на докторска дисертација на истиот отсек. Вработена e во компанијата за дигитален маркетинг, Brand Union, како раководител на дигитални операции.

Во 2011та година го креира This is Not a Social Media Blog, блог за онлајн маркетинг и креативни адвертајзинг кампањи, кој е прогласен за најдобар блог за социјални медиуми за 2012та година во Македонија.